کمک به بیماران خاص و معلولان، قاتل را از پای چوبه دار نجات داد ۳۲ فقره سرقت کابل برق در شهرک غرب مشهد کشف شد (۵ خرداد ۱۴۰۳) درگیری بر سر جای پارک باعث مرگ مرد ۶۰ ساله شد زلزله، آبدانان ایلام را لرزاند (۵ خرداد ۱۴۰۳) اختصاص خط ۶ سامانه ۱۹۰ به طرح جوانی جمعیت مهار آتش سوزی یک منزل مسکونی در بلوار جانباز مشهد (۵ خرداد ۱۴۰۳) طرح پوشش بیمه‌ای اتباع و مهاجرین خارجی مجاز آغاز شد شیرخوارگاه‌های خالی نتیجه زحمات شهید جمهور است ۱۰۰ عملیات اطفای حریق توسط آتش نشانان مشهدی طی یک هفته! تلاش آتش‌نشانان سه ایستگاه برای مهار آتش در یک واحد مسکونی سارقان ۱۰ میلیارد ریال طلا در سبزوار دستگیر شدند (۵ خرداد ۱۴۰۳) وزارت بهداشت: قیمت دخانیات در ایران بسیار پایین است قلیان اکسیژن چیست و چه تاثیری بر بدن می‌گذارد؟ ربودن مسافر جوان به‌خاطر تسویه‌حساب مالی در غرب تهران! رمزگشایی ۳۳۰ فقره سرقت در مشهد اسکان رایگان ۷ هزار و ۲۰۰ شرکت‌کننده در مراسم تشییع شهدای سانحه بالگرد در مشهد افزایش ۳۵ درصدی سفر به خراسان‌رضوی با خودروی شخصی (خرداد ۱۴۰۳) بهترین زمان مصرف قرص آهن چگونه می‌توان عادت استفاده از تلفن همراه قبل از خواب را ترک کرد؟ برنج شفته شده را چکار کنیم؟ | این اشتباهات باعث نرم‌تر شدن برنج می‌شود
سرخط خبرها

اینک موج چهارم

  • کد خبر: ۶۳۲۵۶
  • ۱۸ فروردين ۱۴۰۰ - ۱۱:۳۴
اینک موج چهارم
عباس عبدی - رئیس انجمن صنفی روزنامه‌نگاران
به‌نظر می‌رسد که اینک وارد موج چهارم کرونا شده‌ایم؛ موجی که گویا شدیدتر از امواج قبلی خواهد بود. با وجود همه ایراد‌هایی که به سفر‌ها گرفته می‌شود، گمان می‌کنم که ادامه منع سفر تا حدی سخت بود؛ به‌ویژه آنکه وضعیت روبه‌افول کرونا را در بهمن تجربه می‌کردیم و خواه‌ناخواه حساسیت‌های مردم کم می‌شد و شاید به‌راحتی تن به این منع نمی‌دادند.
 
البته باید درباره تحرک افرادی که مبتلا به کرونا بودند، حساسیت بیشتری به‌خرج داده می‌شد، اما تداوم محدودیت‌ها کار سختی بود. این را بنده می‌نویسم که سفر نرفته‌ام و نمی‌رفتم. مسئله این است که تا چه اندازه می‌توان جامعه را در شرایط محدودیت‌های کرونایی قرار داد. در کشور‌های غربی هم موج مخالفت با این محدودیت‌ها قوی است. همین الآن که مدارس و دانشگاه‌ها تعطیل است، مشکلات فراوان است؛ تا کی باید ادامه داد؟

پاسخ یک چیز است؛ واکسن و کاهش مرگ‌ومیر. قضیه از این قرار است که مرگ‌ومیر ناشی از کرونا و بستری‌شدن مبتلایان نسبت به سن بیمار بسیار حساس است. متأسفانه وزارت‌بهداشت برخلاف عقل سلیم و حق عمومی از انتشار جزئیات آماری اجتناب می‌ورزد و همین امر موجب بدفهمی می‌شود و یکی از عللی که مردم به دستور‌های رسمی تا حدی بی‌اعتماد هستند، همین پنهان‌کاری‌هاست. اجازه دهید که آمار یک مقطع از فوتی‌های کرونا در تهران را مرور کنیم.
 
تعداد فوتی‌های کرونا کمابیش تابع این الگو است؛ سن و درصد فوتی‌های کرونایی: بیش از ۸۰ سال ۲۴ درصد؛ ۷۰ تا ۷۹ سال ۳۶ درصد؛ ۶۰ تا ۶۹ سال ۲۰ درصد؛ ۵۰ تا ۵۹ سال ۱۶ درصد؛ کمتر از ۵۰ سال ۴ درصد. ممکن است این درصد‌ها در جا‌های مختلف کشور قدری کمتر یا بیشتر باشد، اما کلیت آمار همین است که می‌بینیم. در واقع ۶۰ درصد فوتی‌ها بیش از ۷۰ سال داشته‌اند.
 
دست‌کم ۷۰ درصد آن‌ها بیش از ۶۵ سال داشته‌اند. در واقع اگر جمعیت دارای بیش از ۶۵ سال واکسینه شود، ۷۰ درصد مرگ‌ومیر و به‌همین نسبت نیز از تعداد بستری‌های حاد کاسته خواهد شد. این جمعیت فقط حدود ۵ میلیون تا ۶ میلیون نفر جمعیت کشور است که با حدود ۱۰ میلیون دوز واکسن همه آن‌ها و نیز کادر درمان واکسینه می‌شوند و تعداد فوتی‌ها به کمتر از ۳۰ درصد می‌رسید و همه نگرانی‌ها برطرف می‌شد.
 
اگر واکسیناسیون افراد ۵۰ تا ۶۵ سال نیز به‌مرور انجام شود، تعداد آنان هم کمابیش قدری بیشتر از تعداد قبلی هستند و تا ۹۵ درصد مسئله مرگ‌ومیر کرونا حل می‌شود؛ بنابراین انتظار عمومی وجود دارد که همه تأکید‌ها و تلاش‌ها برای تهیه واکسن باشد و البته در کنار آن تولید واکسن‌های داخل نیز بسیار ضروری و خوب است، اما برخورد نمایشی با این ماجرا بیش از آنکه به همراهی و آرامش‌خاطر مردم کمک کند، موجب بی‌اعتمادی آنان می‌شود.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->